Verandering is goed, maar doe
het niet alleen om het veranderen.
Een blik naar het verleden,
geeft visie voor de toekomst.
Ben als water in het recht,
dan wordt alles vloeibaar.
"Bring your own device". Ciao postboek !

"Bring your own device". Ciao postboek !

Het postboek. Voor vele advocaten een houvast voor de dag. Het omhulsel van hun productie. Als die wordt binnengebracht, dan is het werk gedaan.

Voor de outsiders: een advocaat dicteert, soms nog met een bandje. De secretaresse typt het uit. Dan wordt het plechtig in een postboek gedaan. Vaak een soort blauw "plakboek", met roze binnenvellen en een soort "inkt-slurp-vel" ertussen. De lieftallige secretaresse komt dat boek dan brengen naar de advocaat. Die gaat lekker krassen in de brief, de secretaresse gaat wijzigen & ze brengt het postboek. De advocaat pakt zijn "inktveer" & met een zucht wordt de brief ondertekend. Dankzij het "inkt-slurp-vel" blijft de handtekening scherp. Ja: beetje 1956.........

Eindelijke worden deze bizarre iconen van de oude tijd verbannen. Wat een opluchting. Vanaf 2016 gaan we digitaal. Het is nu voor het eggie: De Rechtspraak heeft het gezegd. Op PleIT, het congres voor de hippere advocaat, die weet hoe een Ipad werkt.

Geen papier meer, maar vanaf 2016: "Bring your own device" naar de zitting. Wauw, echt dit waren de woorden van de Opperpiet van KEI. 

 

terug
De Boer Egberts Advocaten
WTC-gebouw Leeuwarden
06 542 11 880
oscar@deboeregberts.nl
www.deboeregberts.nl